fbpx

Moeder Dochter Retreat

Lieve moeder, hoe zou jij het vinden om écht tijd voor je dochter te hebben? Om met jouw volledige aandacht bij haar te kunnen zijn, zonder dat je het gevoel hebt dat je eigenlijk een van die honderd dingen zou moeten doen, die nog op jouw 'to do lijst' staan?

Lief meisje, hoe lijkt het jou om jouw mama even lekker helemaal voor jezelf te hebben? En om daarbij ook nog nieuwe vriendinnetjes te maken en allerlei super toffe dingen samen te doen?

***

Hebben jullie het ook altijd zo druk? Met school, werk, het huishouden, hobby's, familiebezoekjes en andere afspraken? Vliegt de tijd voorbij? Hebben jullie weinig tijd om leuke dingen met z'n tweetjes te doen? Maar zouden jullie dat wel willen?

Het Moeder Dochter Retreat is een soort mini vakantie voor mama's en dochters (5 - 11 jaar), waarin jullie niets hoeven, lekker verwend worden en de tijd krijgen om écht weer met elkaar te verbinden. Een paar dagen, waarin jullie, onder begeleiding, in alle rust samen leuke dingen kunnen doen en jullie band kunnen versterken. 

We gaan stilstaan bij die bijzondere band die jullie als moeder en dochter hebben. We don't take it for granted, maar gaan die liefde echt vieren samen!

~ Alle Moeder Dochter Retreats die we in de afgelopen 3 jaar organiseerden, waren een groot succes! ~

Daarnaast verdien jij ook even tijd voor jezelf, lieve mama! Een moment om bij te komen en weer te (re)connecten met jezelf. Want naast dat je een geweldige moeder bent (en partner en vriendin en collega etc. etc.), ben je ook nog gewoon JIJ! Daar gaan we aandacht aan besteden; we gaan op een diepere laag de verbinding zoeken met de authentieke jij. Terwijl de mama's hier samen mee aan de slag gaan, gaan de meiden ook hele speciale activiteiten doen, die bij dit thema aansluiten.

Jij bent een groot voorbeeld voor jouw dochter. Het is toch geweldig als je haar kunt laten zien dat jij jezelf bent, je eigen pad volgt, authentiek durft te zijn en haar stimuleert om dit ook te doen! Zodat zij helemaal puur en onbevangen de wereld mag ontdekken en zich kan ontwikkelen op een manier die bij haar past!

Er staan allerlei bijzondere activiteiten op het programma die bijdragen aan het versterken van jullie moeder-dochter band en aan het ontdekken van jullie authentieke zelf. En uiteraard gaan we vieren dat we vrouwen zijn, met bijzondere gaven die bij kunnen dragen aan een mooie wereld!

Sommige activiteiten doen we met de hele groep en op andere momenten splitsen we op en gaan de moeders en dochters apart van elkaar aan de slag. Als jullie op een bepaald moment voelen dat jullie even niet mee willen doen en met z'n tweetjes bijvoorbeeld het bos in willen gaan of een boekje willen lezen in bed, dan is dat ook helemaal goed!

Na het retreat gaan jullie samen, stralend en gelukkig, weer naar huis; klaar om deze vernieuwde verbinding vast te houden in het dagelijkse leven. Hier profiteren niet alleen jullie zelf van; beeld je maar eens in wat het effect is op eventuele andere gezinsleden van deze nieuwe energie die door het huis waait!

Ooooh wij kunnen niet wachten!!

Psst: zie je ons al zitten met z'n allen rond een kampvuur onder de sterrenhemel? ♥

Praktische informatie

21 - 23 juni 2024

De Fruitboerderij in Baarlo

Het retreat vindt plaats in een ontzettend leuke accommodatie! We hebben hier al een aantal keer een retreat georganiseerd en wat is het een fijne plek! Super sfeervol, met allemaal leuke bijzondere plekjes om te ontdekken. Er is voldoende ruimte, zowel binnen als buiten, om gezellig samen te zijn, maar je ook even terug te trekken als je daar de behoefte toe voelt. We hebben een grote woonkamer om samen te chillen, met grote loungebanken, een warme kachel en een schommel midden in de kamer! In deze ruimte zullen we ook verschillende sessies en activiteiten doen. Verder is een een grote keuken met een hele lange, gezellig eettafel. Er zijn acht tweepersoons slaapkamers, waarvan zes luxe kamers met een groot tweepersoonsbed en twee hele knusse, super sfeervolle tweepersoons bedstedes! Ook zijn er drie luxe badkamers, met douche en bad. 

De fruitboerderij is gelegen in een rustige, landelijke omgeving, dichtbij de Maas, midden tussen de fruitbomen. Naast het huis staat een kas die omgebouwd is tot een relax- en speelruimte met een houtgestookte hottub, een pingpongtafel en skelters, waar we zeker gebruik van gaan maken (yes, de zwemkleding mag mee!). Ook staat er in de tuin een groot speeltoestel voor de kids en is er een grote trampoline.

Een perfecte plek voor een heerlijk weekend met mama's en kinderen!

Adres: Bokshout 10, 5991 PH Baarlo

 

Let op: Dit is een moeder kind editie, voor moeders met dochters én met zonen :)

Aangezien dit retreat plaatsvindt in het warme seizoen, zijn er ook een aantal moeders en kinderen met tentjes welkom! Heb je hier interesse in? Mail dan even voor de mogelijkheden en kosten.

Item Title
Item Title
Item Title
Item Title
Item Title
Item Title

Investering

€499 voor de mama's ‖ €349 voor de dochters

Je krijgt:

  • Drie dagen, gevuld met een super tof, heel gevarieerd programma (denk aan creatieve activiteiten, yoga, reiki, lekker de natuur in, sharing circles, chillen bij het kampvuur en nog veel meer!)
  • Extra voor de mama's; een deep dive into yourself (denk aan inner child work, soul (re)connection, helingswerk, meditatie en visualisatie)
  • Twee nachten met z'n tweetjes, gezellig samen in een heerlijk tweepersoonsbed
  • Drie keer per dag worden we verwend met heerlijke, gezonde en vooral lekkere maaltijden en daarnaast is er altijd wel iets lekkers (eten en drinken) te vinden!
  • Het allerbelangrijkst: een hele bijzondere ervaring die jullie beiden nooit meer zullen vergeten! 

 

Tijden

We starten op vrijdag om 18.00 uur met een heerlijke gezamenlijke maaltijd. Vanaf 17.00 uur zijn jullie al welkom om jullie kamer in te richten en de locatie te verkennen. (Mochten jullie dit niet halen i.v.m. school of werk, dan is het geen enkel probleem om later te arriveren.) Op zondag rond 17.00 uur zwaaien we elkaar uit en is het tijd om weer naar huis te gaan.

Wij kunnen niet wachten!

Belangrijk

Er is plek voor maximaal 10 moeders met kind.

We gaan er natuurlijk niet vanuit, maar mocht het zo zijn dat er te weinig aanmeldingen zijn, dan gaat het retreat niet door en krijg je het volledige bedrag terug.

Als je net zo enthousiast bent als ons en nog iemand weet die misschien ook mee wil; spread the word!

Aanmelden

Testimonial

"Hoe vaak maken we in deze snelle prestatie maatschappij nou echt ruimte om te Zijn (met hoofdletter Z) met onze kinderen? Ik weinig in ieder geval. Terwijl er zoveel moois over ze te ontdekken is en wij er zelf ook van opladen door de verbinding op te zoeken met onze kinderen. Als we vertragen en echt aandacht hebben dan zien we ze met andere ogen, dan horen we ze andere verhalen vertellen, dan voelen we hun lichaampjes vaker tegen ons aan kruipen.

3 dagen brachten we tijd met elkaar door. Van samen yoga doen tot zienverhaaltjes (visualisaties), van kunstwerken voor elkaar maken tot samenwerken aan opdrachten. We aten samen, zwommen samen, speelden spelletjes samen. We waren onafscheidelijk, even zonder afleiding van broer en zus die ook genoeg aandacht van mama vragen. Ik zag weer nieuwe dingen van Ella die ik eerder niet had gezien. Het was onwijs onwijs dierbaar."

NINA PIERSON - Nina's ervaring: @ninapierson

 

Begeleiding

Maartje & Lotte

Maartje

"Een lieve, enthousiaste, avontuurlijke, soms beetje strenge mama" ben ik volgens Niam (9) en Jix (5). Samen met ons gezin wonen wij in een heel gezellig, tikje "anders dan normaal", beetje rommelig jaren-30 huis in Venlo. Maar hier zijn we niet altijd te vinden, want we love to travel! Eerst zijn we met z'n drietjes naar o.a. Bali, Gambia en de Dominicaanse Republiek geweest en toen Jix er eenmaal was, vloog hij ook lekker mee naar allerlei prachtige bestemmingen, waar we de meest toffe rondreizen maakten. Sinds een aantal jaren hebben we echter ook het kamperen ontdekt, in onze eigen gezellige belltent.

Ik heb gestudeerd aan de Pabo en daarna een aantal jaren in het onderwijs gewerkt. Vervolgens werd de drang naar meer vrijheid en onafhankelijkheid steeds groter en koos ik voor een leven als zzp'er. Hierdoor kon ik, zeker in de jaren dat Niam nog niet naar school ging, heel veel tijd met haar doorbrengen. Wat was dat fijn! 

Niam is een ontzettend waardevolle spiegel voor mij; zonder dat ze het doorheeft (en soms doet ze het bewust haha), leert ze mij veel lessen over mezelf. Ik stimuleer haar om authentiek te zijn. Ze mag 100% zijn wie ze is en leven op een manier waar zij zich goed bij voelt. Niam kan heel goed aangeven wat ze nodig heeft; soms kiest ze er bewust voor om me-time in te plannen. Ze spreekt dan met niemand af en is uren in haar eentje aan het spelen. Ook wil ze graag stoer zijn en houdt ze niet van netjes. Al gaan al haar vriendinnen als prinses verkleed naar school; Niam komt als een stoere piraat. Wauw, hoe trots kun je als moeder zijn! 

Af en toe zegt Niam dat ze behoefte heeft aan 'tijd met mama'. Dan gaan we met z'n tweetjes iets leuks doen of soms zelfs een nachtje weg, lekker naar een hotel. We genieten daar beiden zó van! Vanuit een van die momenten ontstond het idee om dit met meerdere mama's en dochters samen te doen... We can't wait!

Lotte

Mama van 5 jarige Ilay en 2 jarige Lua. Met papa Remy wonen we in een kindvriendelijke wijk in Venlo. Heel wat anders als midden in het levendige centrum waar we eerst woonden. Binnen in ons huis bruist het echter nog altijd zo als toen we in dat centrum woonden... Maar dat kan ook niet anders met mij. Ik vind namelijk altijd veel te veel leuk en schiet met momenten alle kanten op.
 
Ik heb mijn studie Pedagogiek afgerond en hierna een paar jaar in de jeugdzorg gewerkt. Vervolgens ben ik me meer op de 18+ doelgroep gaan richten. Na een tijdje twijfelen ben ik het diepe in gesprongen en heb de stap tot zzper gezet. Wauw, wat een ontspanning volgde! Hetzelfde werk, met veelal dezelfde doelgroep (zo werk ik nu bijvoorbeeld bij een moeder-kind huis) maar hoe ik dat wil op de manier die ik belangrijk vind. Vooral vanuit verbinding met elkaar.
 
Dat typeert mij ook als mama van ons gevoelig mannetje Ilay. Als je het mij vraagt een echt nieuwetijdskind die alles aanvoelt en enorm begaan is met anderen. Die bundel van gevoelens van buitenaf overvallen hem regelmatig. Heel herkenbaar voor mij! Als klein meisje werd er altijd 'jantje lacht, jantje huilt' over mij gezegd. Maar waarom ik zo was, begreep niemand. De verbinding tussen Ilay en mij is dan ook super sterk. Al zijn pieken en dalen mogen er zijn. We geven hem vooral het vertrouwen dat het goed is zoals hij is.
 
Na een stiekeme wens bleek ik begin 2021 zwanger te zijn van een tweede kindje en in oktober 2021 werd onze dochter Lua geboren. Ook dit kind mag bij ons weer opgroeien in een nest waarin zij zich helemaal mag ontplooien tot wie ze is. Vanuit liefde en de verbinding met elkaar.
 
Ik vond het vroeger heerlijk om even alleen met papa of mama een activiteit te doen en tijd bewust samen te hebben. Die tijd écht even samen is zo waardevol, dat gun ik iedereen met zijn of haar mama!